viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevän runsas punaviini ja välipäivien carbonara

51 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Jouluherkkujen jämistä syntyy välipäiville täydellinen pasta! Joulukinkku muuntautuu raaka-aineeksi carbonaraan ja lasissa kutkuttelee mehevä ja runsas punaviini.

Välipäivien carbonara

Carbonara

4 annosta, valmistusaika 25 min

Ainekset:
200 g joulukinkkua
½ pkt (noin 80 g) pekonia
3 munankeltuaista
75 g parmesaania
½ ruukkua ruohosipulia
400 g tuorepastaa
suolaa
pastan keitinvettä
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Leikkaa joulukinkku ja pekoni pieniksi kuutioksi. Laita ne pannulle ja aloita ruskistus miedolla lämmöllä. Jatka paistamista, kunnes lihat ovat saaneet kunnolla väriä.
2. Erottele kanamunankeltuaiset pieneen kulhoon. Raasta parmesaani. Hienonna ruohosipuli.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Ota hieman pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Voit viimeistellä pastan paistinpannulla tai sekoittaa ainekset isossa tarjoilukulhossa.
4. Lisää tuorepastan joukkoon rapeaksi paistetut pekonit ja kinkkukuutiot. Lisää keltuaiset, parmesaani ja pari ruokalusikallista pastan keitinvettä. Sekoita huolellisesti niin, että carbonaran rakenteesta tulee kermainen.
5. Rouhi carbonaraan runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa makusi mukaan, sekoita. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoile heti.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä