viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Veneton punaviini ja rosolli-juustopiiras

51 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Italia

Vaihda perinteinen rosolli tänä vuonna piirakkaan. Rosolli-juustopiiras on täydellinen yhdistelmä herkullisia juureksia, täyteläistä juustoa ja hapokasta piparjuurikastiketta. Makukokemuksen täydentää täyteläinen, mausteinen ja tumman marjainen punaviini. Maanläheinen ja muheva venetolainen maistuu piirakan jälkeen myös voimakkaiden juustojen aisaparina.

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

Rosolli-juustopiiras

Ainekset:
1 iso (200 g) lehtitaikinalevy tai 2 pienempää

Juustotäyte:
250 g mascarpone-juustoa
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
2 rkl omenasosetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
150 g gruyerejuustoa raastettuna

Juurestäyte:
300 g punajuuria viipaleina
300 g palsternakkaa tai perunaa viipaleina
2 porkkanaa viipaleina
2 punasipulia renkaina
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa tai tummaa siirappia
3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Piparjuurikastike:
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2–3 tl piparjuuritahnaa
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Ota taikina huoneen lämpöön tai jääkaappiin sulamaan hyvissä.
2. Valmista kastike. Sekoita ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin odottamaan.
3. Levitä sulanut taikina leivinpaperille. Kauli taikina hieman isommaksi sekä pituus- että leveyssuuntaan.
4. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi ja omenasose. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
5. Levitä mascarponeseos lehtitaikinalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta.
6. Levitä päälle ohuen ohuet (viipalointiin kannattaa käyttää mandolinia) juures- ja sipuliviipaleet. Valuta pinnalle oliiviöljy ja hunaja tai siirappi. Mausta pinta ripauksella suolaa ja mustapippurilla ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Jäähdytä hieman, tarjoa raikkaan piparjuurikastikkeen ja rapean salaatin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Vivahteikas riesling ja kuohkea palsternakkakeitto savulohitartarilla

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2021

Valkoviini Alsace
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä