viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Italialainen arneis ja umaminen misokeitto

42 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Piemonte

Lämmitelläänpä hetki umamisella misokeitolla. Aromikkaan japanilaisen sopan uusiin sfääreihin vie italialainen Arneis-rypäleestä valmistettu kypsän hedelmäinen ja kieltä kutitteleva, pirskahteleva valkoviini. Upea yhdistelmä raikkautta ja sydäntä lämmittävää maanläheisyyttä.

Alkon tuotesivu

Misokeitto

Miso-keitto

Ainekset:

Dashi-liemi:
30 g kombu-merilevää
1 l vettä
20 g bonito-kalahiutaleita, esim. Katsuobushi

Miso-keitto:
1 l valmista dashi-lientä
3 rkl misotahnaa
4 tl kuivattua wakame-merilevää
100 g bunashimeji-sieniä tai siitakesieniä
1 nippu (100 g) kevätsipulia
1 pieni paksoikaali hienonnettuna

Valmistusohje:

Dashi-liemi:
1.Aloita dashi-liemen valmistuksella. Laita kombu-merilevä likoamaan veteen mieluiten edellisenä päivänä, viimeistään 4 tuntia ennen kiehautusta.
2. Kiehauta levä vedessä. Anna sen jälkeen makujen uuttua, kunnes liemen lämpötila on laskenut noin 50 asteeseen.
3. Poista kombu liemestä, lisää kalahiutaleet ja kiehauta uudelleen.
4. Anna kalahiutaleiden painua kattilan pohjaan ja siivilöi liemi.

Miso-keitto:
1.Valmista dashi-liemi ohjeen mukaan. Kiehauta dashi-liemi ja misotahna.
2. Putsaa sienet. Hienonna kevätsipuli parin sentin paloiksi ja hienonna paksoikaali.
3. Lisää kasvikset liemeen ja keitä minuutin verran. Tarjoa heti.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevän muheva zinfandel ja herkullinen kurpitsa-linssipata

Gnarly Head Old Vine Zin 2020

Punaviini Kalifornia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä