Viikon viinivinkki

Puolikuiva pinot gris ja grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

23 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Grilli kuumaksi! Puolikuiva pinot gris ja mausteiset kukkakaalipihvit ovat loistava yhdistelmä vienoa makeutta ja sopivaa tulisuutta. Leveän hedelmäinen ja kukkea viini ja korealaisella gochujang-tahnalla maustetut kukkakaalipihvit tuovat ihanaa vaihtelua kesän grillaushetkiin.

Alkon tuotesivu

Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

gluteeniton, maidoton, munaton
4 annosta, valmistusaika 20 min

Ainekset:
1 kukkakaali
1–2 rkl gochujang-tahnaa
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi:
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl suolapähkinöitä
2 dl mustikoita

Valmistusohje:
1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.

Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.