viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Chilen kypsiä marjoja ja meheviä possunposkia

4 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Punaviini San Antonio

Possunposket ovat helposti valmistuvaa, mutta pitkää haudutusta kaipaavaa herkkua. Kypsänä vaaleana lihana ne saavat herkullisen kyytipojan vivahteikkaan marjaisista punaviineistä, joissa ei ole liikaa suuta kuivattavaa tanniinisuutta. Olen valinnut rustiikkisen annoksen seuraksi tällä kertaa San Antoniosta tulevan, maukkaan ja tyylikkään, kirsikoita, vadelmia, punaherukoita, sekä metsän punaisia marjoja aromeiltaan muistuttavan, kevyehkön punaviinin. Se tuo ikään kuin herkullisen marjaisen lisukkeen mehevälle possuannokselle.

Alkon tuotesivu >>

Ylikypsä porsaanposki ja valkosipuli-perunapyree

Ylikypsä porsaanposki

4–6 annosta
gluteeniton, munaton
45 min + 5 h kypsennykseen

Ainekset:
1 kg porsaanposkia
3 l vettä
75 g suolaa

Kastike:
2 porkkanaa
20 pikkusipulia kuorittuna (tai hillosipulikin käy)
2 valkosipulinkynttä viipaleina
200 g pekonia
200 g herkkusieniä
2 dl punaviiniä
2 oksaa timjamia
2 oksaa rosmariinia
2 laakerinlehteä
4 dl demiglace-kastiketta
suolaa
mustapippuria

Perunapyree:
600 g perunaa, jauhoista
vettä
suolaa
2 kokonaista valkosipulia
1 rkl öljyä
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
200 g voita

Valmistusohje:
1. Kiehauta vesi ja suola.
2. Laita porsaanposket uunivuokaan, kaada liemi päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja vielä foliolla.
3. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 5 tuntia.
4. Valmista lihan kypsyessä kastike. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanat, putsatut herkkusienet ja pekoniviipaleet paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet.
5. Käristä pekoni kattilassa kypsäksi ja rapeaksi. Lisää kattilaan sienet, porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Jatka paistamista, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
6. Lisää punaviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Lisää yrtit, laakerinlehdet ja demiglace.
7. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 45 minuuttia.
8. Mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.
9. Nosta porsaanposkivuoka pois uunista, kun lihat ovat hautuneet kypsäksi. Nosta lihat uunivuoasta, siirrä kastikkeen joukkoon. Lisää kastikkeeseen poskien haudutuslientä, jos kastike tuntuu paksulta.
10. Valmista perunapyree. Keitä kuoritut perunat suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita kattila vielä hetkeksi liedelle, jotta kaikki neste haihtuu pois.
11. Pyörittele valkosipulit kuorineen öljyssä. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Puserra valkosipulit siivilän läpi ja ota paahtunut pehmeä valkosipuli talteen.
12. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, lisää valkosipulimassa ja hienonnettu lehtipersilja. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
13. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää voiseos sekaan ja mausta suolalla.
14. Tarjoa perunapyree porsaanposkien ja kastikkeen kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Jean-Baptiste Adamin kuplia ja kampasimpukka-lohitartar-täytteisiä blinejä

Jean-Baptiste Adam Les Natures Crémant d'Alsace Brut

Kuohuviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä