Viikon viinivinkki

Leveän hedelmäinen pinot gris ja kesäkaali-halloumpihvit

26 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Rapsakasta kesäkaalista ja täyteläisestä halloumista valmistetut kasvispihvit saavat kumppanikseen eksoottisen hedelmäisen, makean mausteisen ja kukkaisen viinin. Leveän hedelmäisen viinin ananaksen, hunajamelonin ja hillotun sitruunaan aromit ovat erinomainen yhdistelmä suolaisen halloumin kanssa.

Alkon tuotesivu

Kesäkaali-halloumpihvit

Kesäkaali-halloumpihvit

Ainekset:
300 g varhaiskaalia
200 g halloum-juustoa
1/2 ruukkua minttua
3 munaa
1 tl siirappia
½ dl korppujauhoja
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa

Paistamiseen:
voita ja öljyä

Tarjoiluun:
(tsatsikia)

Valmistusohje:
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta halloum. Silppua minttu.
2. Yhdistä kulhossa kananmunat, korppujauhot, siirappi ja mausteet. Lisää kaali, halloum ja minttu. Sekoita hyvin. Anna seoksen tekeytyä jonkin aikaa.
3. Paista kaaliseoksesta voi-öljysekoituksessa miedolla lämmöllä pihvejä. Helpoiten paistaminen onnistuu pinnoitetulla lettupannulla.
4. Tarjoa kaali-halloumpihvit sellaisenaan, tsatsikin kanssa tai vaikka grilliruoan kaverina.

Edellisen viikon viinivinkki

Riberan punaviini ja karitsavarras juhannukseen

Torre de Golbán Crianza 2017

Punaviini Espanja
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää