Viikon viinivinkki

Itävaltalainen Sankt Laurent ja klassinen Wieninleike

20 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Itävalta

Tällä viikolla syödään ja juodaan itävaltalaista! Ruoaksi kokataan klassikko eli wieninleike. Sen kaveriksi valitsin punaviinin, jossa on kypsän marjaisia, hapankirsikkaisia, herukkaisia ja mausteisia aromeja. Viinissä on jopa eläimellisyyttä, tallin taustaa ja survottua puolukkaa – aromeja, jotka täydentävät mukavasti ruokaa. Myös viinin marjainen hapokkuus sopii leivitetylle herkulle mainiosti.

Alkon tuotesivu

Wieninleike ”Wiener Schnitzel”

Wieneinleike aka Wiener Schnitzel

4 annosta
maidoton
valmistusaika 25 min

Ainekset:
4 viipaletta (á 180 g) vasikan sisäpaistia
1/2 tl suolaa
2 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja
(1/4 tl jauhettua valkopippuria)
1 dl korppujauhoja
rypsiöljyä friteeraukseen

Lisäksi:
vihreitä papuja
sitruuna

Valmistusohje:
1. Nuiji vasikanlihaviipaleet n. 2 mm ohuiksi leikkeiksi (tai pyydä kaupan lihamestaria tekemään se).
2. Mausta liha suolalla.
3. Vatkaa munien rakenne rikki laakeassa astiassa. Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja mausta halutessasi valkopippurilla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
4. Kääntele lihaviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
5. Kuumenna parin sentin kerros öljyä paistinpannussa. Paista leikkeet kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 1-2 minuuttia per puoli.
6. Nosta leikkeet hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Tarjoa mahdollisimman nopeasti esimerkiksi keitettyjen vihreiden papujen ja sitruunan kanssa tai kokeile lämmintä perunasalaattia. 

 

 

Edellisen viikon viinivinkki

Täyteläinen eteläafrikkalainen chardonnay ja kananpojan paistileike

Kleine Zalze Vineyard Selection Chardonnay 2017

Valkoviini Etelä-Afrikka
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää