Viikon viinivinkki

Ponzupossu-salaatti ja kolmen lajikkeen Chakana Nuna

11 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Argentiina

Ponzupossu-salaatti sopii ruokapöytään erinomaisesti vaikka lumi vielä peitteleekin maata. Annoksessa on mukavaa aasialaista mausteisuutta, joka lämmittää mieltä ja oloa. Se kaipaa seurakseen kypsän hedelmäistä, mielellään lähes eksoottissävytteistä viiniä, jota tämä argentiinalainen, Chardonnay-, Sauvignon Blanc – ja Viognier-lajikkeesta valmistettu valkoinen kiltisti tarjoileekin. Hennon hunajainen, vahamainen ja kypsän aprikoosinen aromimaailma istuu ponzupossulle herkullisesti. Viinistä itsestäänkin aistittava hentoa makea mausteisuus ja kermaisuus viimeistelevät yhdistelmän.

Alkon tuotesivu

Ponzupossu-salaatti

ponzupossu-salaatti

8–10 pikkuannosta
maidoton, munaton
20 min + 2,5 h kypsennykseen

Ainekset:
800 g porsaan kasleria

Paistamiseen:
1 rkl öljyä

Mausteliemi:
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä (20 g)
2 dl vettä
1 dl Ponzu-soijakastiketta
3/4 dl fariinisokeria
1 lihaliemikuutio
2 tähtianista
1 kanelitanko

Kookoskastike:
1 dl kookosmaitoa
2 rkl limetinmehua
2 rkl ruokosokeria

Lisäksi:
1 ps (180 g) salaattisekoitusta
1 ruukku rukolaa
1–2 sitruunaruohoa
1–2 ruukkua korianteria
1 punainen chili

Valmistusohje:
1. Ota kasleri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ruskista kasleria öljytilkassa valurautapadassa 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää pataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta.
4. Kypsennä pataa uunin keskitasolla 2 1/2 tuntia. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
5. Poista liemestä kanelitanko ja tähtianikset. Revi possua haarukalla pienemmiksi paloiksi. Jätä possu liemen joukkoon jäähtymään tunniksi.
6. Sekoita kookoskastikkeen aineet keskenään kulhossa.
7. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa lävikössä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja raaputa siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
8. Annostele salattisekoitusta pikkukulhoihin. Lisää kulhoihin revittyä possua, sitruunaruoho- ja chiliviipaleita sekä korianteria. Valuta päälle kookoskastiketta

 

Edellisen viikon viinivinkki

Klassinen Rydbergin pihvi ja luomu-shiraz

Grass Roots Organic Hunter Valley Shiraz 2019

Punaviini Australia
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää