Viikon viinivinkki

Moselin rieslingiä ja siikaa porkkana-inkivääripedillä

06.02.2020 Antti Rinta-Huumo

Vivahteikas ja raikas saksalainen valkoviini saa seurakseen paistettua siikaa aromikkaan porkkanalisukkeen kera.

Grans-Fassian Catherina riesling 2018

Valkoviini, Saksa 14,99 €

Viini on aromikas, puhdaspiirteisen hedelmäinen, mineraalinen ja veden kielelle nostattava. Siinä maistuvat aprikoosi, persikka ja sitruuna. Viinissä on häivähdys makeutta, mutta viini on reilun hapokkuuden ansiosta hyvin ryhdikäs. Eloisa ja raikkaan hedelmäinen viini sopii erinomaisesti paistetun kalan seuraan. Porkkana-inkiväärilisuke viimeistelee yhdistelmän.

Alkon tuotesivu

Siikaa porkkana-inkivääripedillä

Valmistus

1. Aloita porkkanalisukkeesta. Kuori ja kuutioi porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna myös salottisipulia ja maun mukaan tuoretta inkivääriä.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit, porkkanat ja inkivääri. Pyörittele hetki ja lorauta joukkoon hieman valkoviiniä. Anna viinin kiehua pois.
3. Lorauta joukkoon tilkka porkkanamehua ja mausta suolalla. Lisää porkkanamehua aina, kun se on kiehunut pois.
4. Kun porkkanat ovat ”al dente” -kypsiä, kaada mahdollinen ylimääräinen neste pois ja sekoita joukkoon hieman mascarpone-juustoa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
5. Poista siikafileistä ruodot, leikkaa annospaloiksi ja mausta suolalla.
6. Lorauta paistinpannulle tilkka öljyä. Paista siikapaloja kuumassa öljyssä ensin nahkapuoli alaspäin.
7. Käännä kalapalat ja lisää pannulle reilut nokareet voita ja muutama sitruunalohko tai -viipale. Lusikoi syntyvää voivaahtoa paistettavien siikapalojen päälle.
8. Lusikoi lautaselle porkkanalisuketta. Nosta kalapalat pannulta talouspaperin kautta risoton päälle. Koristele tillillä.