viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Espanjalainen Barbazul ja kuorrutettu karitsanfilee

23 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Espanja

Arvio

Tämän neljän lajikkeen sekoitepunaviinin kypsän marjainen, lähes makeita vivahteita tarjoava tuoksu tuo mieleen hapankirsikan, karhunvatukan ja mustaherukan. Viinissä on lisäksi yrttistä mausteisuutta ja häivähdyksiä nahkaisuudesta. Täyteläinen maku toistaa tuoksun kypsät, lähes makeat vivahteet. Viinissä on lisäksi paahteisuutta, havumetsän vivahteita ja erittäin kypsää karpaloa. Kokonaisuus saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja hieman suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Viini jättää hennon suklaisen ja kahvisenkin jälkivaikutelman. Aromikkaalla kuorrutuksella viimeistelty karitsa tuo viinistä korostuneesti esiin sen lähes makeana huokuvaa luonnetta. Viinin ja ruoan yrttiset maut viimeistelevät yhdistelmän!

Alkon tuotesivu

Kuorrutettu karitsanfilee ja kikherne-chorizosalaatti

Ainekset

Salaatti:
*
Punaista paprikaa
Kurkkua
Kikherneitä
Salamia tai chorizoa
Maissia
Halloum-juustoa
Romaine-salaattia
Sitruunamehua
Kermaviiliä
*
Lammasta esim. lampaan ulkofileetä
Suolaa
Pippuria
*
Dijon-sinappia
Timjamia
Lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin lisukkeeksi runsasmakuinen salaatti: Leikkaa punaista paprikaa ja tuoretta kurkkua kulhoon. Lisää sinne keitettyjä kikherneitä, kuutioitua salamia tai chorizoa ja maissia.

2. Kuutioi mukaan vielä halloumijuustoa ja revi joukkoon reilusti esimerkiksi romainesalaattia. Mausta sitruunanmehulla ja sekoita joukkoon hieman kermaviiliä. Tarkista maku ja anna maustua muutaman tunnin ajan.

3. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna grilli ja ota fileisiin nopeasti pintaväri kuumassa grillissä.

4. Sivele tämän jälkeen pintaan kevyesti sileää dijonsinappia. Hienonna reilusti timjamia ja lehtipersiljaa. Pyörittele sinapilla sivellyt fileet timjami-lehtipersiljaseoksessa. Kypsennä fileet loppuun 175-asteisessa uunissa – tai voit halutessasi kypsentää ne myös grillissä, epäsuoralla lämmöllä. Varo kypsentämästä liikaa. Anna vetäytyä noin 10–15 minuuttia ennen lihojen leikkaamista.

5. Nostele lautaselle mehevää salaattia ja leikkaa vetäytyneistä fileistä reiluja viipaleita salaatin päälle. Nauti Barbazulin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Kupliva sauvignon blanc ja aromikas raparperi-lohileipä

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2018

Kuohuviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä