viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Hedelmäinen friulano ja aromikas ahvensalaatti

21 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Friuli - Venezia Giulia

Arvio

Friulano-lajikkeesta valmistetun viinin kypsän hedelmäinen, varsin leveä tuoksu muistuttaa aromeiltaan persikkaa, aprikoosia, hentoa mausteisuutta ja mineraalisuutta. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäillen hyvin kypsän hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi makua sävyttää yrttisyys ja punaisen omenan aromimaailma. Terhakkaan hapokkuuden ryhdittämä viini tuo aromikkaalle ahvenannokselle mukavaa eloisuutta. Erittäin herkullinen yhdistelmä.

Alkon tuotesivu

Aromikas ahvensalaatti

Ainekset

Kastike:
*
Majoneesia
Valkosipulia
Anjovisfileitä
Appelsiinia
Sitruunaa
Sinappia
Mustapippuria
Parmesaani-juustoa
*
Romaine-salaattia
Maalaisleipää tai vaaleaa leipää
Öljyä
*
Ahvenfileitä
Suolaa
Kotisinappia
Rypsiöljyä
Pankojauhoja
Voita
*
Auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Voit tehdä kastikkeeseen majoneesin itse tai käyttää valmista kaupan majoneesia. Hienonna makusi mukaan valkosipulia ja anjovisfileitä majoneesiin sekaan. Lorauta majoneesiin ohennukseksi tilkkanen appelsiinimehua ja purista hieman myös sitruunamehua tuomaan hapokkuutta ja ryhtiä.

2. Lisää pikkuriikkisen sinappia ja soseuta majoneesi sauvasekoittimella tasaiseksi. Rouhaise sekaan mustapippuria ja raasta lisäksi parmesaanijuustoa. Sekoita ja anna kastikkeen maustua hetki.

3. Revi tai leikkaa romaine-salaattia kulhoon, lusikoi majoneesikastiketta joukkoon, sekoita ja tarkista maku.

4. Leikkaa vaaleasta tai maalaisleivästä kuutioita. Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä ja paahda leipäkuutioita, kunnes ne rapeutuvat ja saavat kauniin paahteisen pinnan.

5. Puhdista ahvenfileet ja poista kylkiruodot v-leikkauksella. Kuivaa fileet käsipaperilla ja mausta suolalla.

6. Sekoita tasaiseksi keskenään makeaa kotisinappia ja rypsiöljyä. Pyörittele ahvenfileet sinappi-öljyseoksessa ja sen jälkeen huolellisesti pankojauhoissa.

7. Paista paneroidut ahvenfileet pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi ja purista lopuksi rapealle paistopinnalle muutama tippa sitruunamehua.

8. Nosta lautaselle mehevää salaattia ja asettele paistetut ahvenfileet annokseen. Viimeistele ripottelemalla päälle vielä auringonkukan siemeniä.

9. Kaada friulano lasiin ja tarjoile ahvensalaatti hedelmäisen viinin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä