viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevä venetolainen karitsanfileille

33 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Arvio

Kuivattuja hedelmiä ja makeita mausteista muistuttava tuoksu on tummasävytteinen. Siitä voi erottaa muun muassa taateleiden ja nahan vivahteita. Runsas maku on suunmyötäinen ja moniulotteinen. Viini on eloisa ja siinä on hyvä jännite. Aromeiltaan myös mausta voi erottaa nahkaisuutta, samoin kuivattuja hedelmiä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän moniulotteisen ja nielua lämmittävän, luonteikkaan jälkivaikutelman.

Alkon tuotesivu

Karitsan sisäfileet saavat kaveriksi kermaviilillä höystetyt perunat ja parmesaanilla viimeistellyn lisukkeen

Tämän, mehevän italialaisen punaviinin seuraan sopivat nopeasti grillissä valmistuvat karitsan sisäfileet. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja poista fileistä pieni kalvo. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

Valmista sitten lisukkeet. Halkaise kirsikkatomaatteja ja levitä ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja pippuria. Laita vielä muutama tippa balsamietikkaa jokaiselle tomaatinpuolikkaalle. Laita tomaatit noin 100 asteiseen uuniin ja anna niiden hieman ”kuivahtaa”. Voit tehdä tämän myös grillissä epäsuoralla lämmöllä.

Hienonna sipulia ja valkosipulia. Kuullota niitä nokareessa voita, kunnes ne alkavat hieman pehmenemään. Lisää joukkoon hienonnettua tuoretta timjamia ja pinjansiemeniä. Anna jäähtyä.

Keitä perunat reilulla suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden ”kuivua” pinnalta. Halkaise perunat lämpimänä, lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikattua nippusipulin vartta. Lusikoi joukkoon kermaviiliä. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Grillaa karitsanfileet nopeasti ja anna vetäytyä noin 10 minuutin ajan.

Lämmitä sipulilisuke ja lisää joukkoon uunista nostetut, hieman kuivahtaneet tomaatit ja raasta joukkoon parmesaania.

Nostele lautaselle perunalisäkettä ja asettele karitsanfileet viereen. Viimeistele lusikoimalla fileiden päälle sipuli-tomaatti-parmesaanilisuketta.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä