Viikon viinivinkki

Proseccoa ja mansikkasalaattia

32 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Varsin puhdaspiirteinen, omenaa, päärynää, persikkaa ja sitruksiakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on lähes kuiva ja kypsän hedelmäinen. Viinissä on tuoksun puhdaspiirteisten aromien lisäksi hentoa yrttisyyttä. Suutuntumaa ryhdittävät hienovaraiset kuplat jotka kantavat kokonaisuutta persikan kiveä aromeiltaan muistuttavaan, tasaiseen jälkivaikutelmaan.

Alkon tuotesivu

Maukas mansikka taipuu myös mehevän maukkaaksi salaatiksi

Ainekset

1 pkt (100 g) lasinuudeleita (esim. Santa Maria)

1–2 l vettä

½ kurkku

5–6 dl (300 g) mansikoita

½ chili tai ½ tl kuivattua chilirouhetta

½ ruukkua korianteria

3 rkl cashew-pähkinöitä

*

Kastike:

1 limetin mehu

1 rkl soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

ripaus sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

  1. Keitä lasinuudelit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja jäähdytä nuudelit.
  3. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Poista mansikoista kannat ja leikkaa 2–3 osaan. Hienonna chili ja korianteri varsineen.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Laita kaikki salaatin ainekset kulhoon, lisää kastike ja pyörittele sekaisin.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.