Viikon viinivinkki

Viehkeä chileläinen riesling rapusalaatille

31 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Chile

Arvio

Varsin tuoreen viinin tuoksu tuo mieleen valkoherukan, vihreän omenan, persikan ja sitrushedelmät. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun vivahteet. Viinistä voi erottaa myös persikan kiveä ja mineraalisuutta – myös passionhedelmää. Maku saa ryhdin sitruksisesta hapokkuudesta ja hennon yrttisestä aromikkuudesta. Viini nostaa pitkässä, kukkaisessakin jälkivaikutelmassa veden kielelle.

Alkon tuotesivu

Rapu taipuu myös mehevän maukkaaksi salaatiksi

Tämä herkullinen viini maistuu aivan perinteisestikin tarjottuna keitettyjen rapujen, paahtoleivän ja runsaan hienonnetun tillin seurassa. Halutessasi voit valmistaa viinille myös mehevän rapusalaatin, jonka voit tarjota paahdetun leivän päällä vaikkapa alkuruokana.

Keitä ravut ja irrota lihat. Jätä muutama pyrstö kokonaiseksi. Leikkaa muut lihat reiluiksi paloiksi ja nosta kulhoon. Kuori ja kuutioi kulhoon myös avokadoa, punaista omenaa ja hieman tuoretta kurkkua. Hienonna lisäksi nippusipulin vartta, tilliä ja maun mukaan erittäin pieneksi kuutioitua chiliä. Sekoita hyvin.

Lisää joukkoon kosteuttajaksi majoneesia, jonka olet maustanut limemehulla. Sekoita ja tarkista maku.

Paahda vaaleaa leipää ja leikkaa reunat pois. Aseta leipä lautaselle ja lusikoi rapusalaattia päälle. Asettele muutama pyrstö ja tillinoksa salaatin koristeeksi. Nauti maukkaan risukan kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Hurmaava ranskalainen grillatulle possunkyljelle

Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir Grenache 2015

Punaviini Languedoc-Roussillon
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää