Viikon viinivinkki

Hurmaava ranskalainen grillatulle possunkyljelle

25.07.2019 Antti

Tämä ranskalainen punaviini yllättää monikäyttöisyydellään. Se sopii sekä vaaleiden liharuokien, riistalintujen, että pataruokienkin seuraan.

Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir Grenache 2015

Punaviini, Ranska. 12,98 €

Arvio

Punasävytteinen, makean mausteinen ja paahteinen tuoksu joka muistuttaa muun muassa hapankirsikoita ja punaherukoita. Kevyehkö maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on nuorekas ja samalla myös rustiikkinen. Kokonaisuus on suutuntumaltaan notkea ja samalla myös marjaisan mehukas. Viini jättää veden kielelle nostavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Riistalinnut sekä pataruoat.

Alkon tuotesivu

Rikkikeitettyä porsaankylkeä grillattuna – maukas marinadi antaa rustiikkiselle ruoalle loppusilauksen

Ainekset

1 kg luullista, lihaisaa porsaankylkeä

5 l vettä

250 g suolaa

Marinadi

3 kpl punasipulia

3 kpl keltasipulia

2 kpl punaista paprikaa

1 dl oliiviöljyä

5 rkl tomaattipyreetä

5 kpl säilöttyjä purkkitomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

5 rkl fariinisokeria

5 rkl siirappia

5 rkl kidesokeria

1 punainen chili silputtuna

2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 dl Coca-Colaa

4 rkl Dijon-sinappia

muutamia tippa tabascoa

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan.

Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele lihoille marinadia grillauksen aikana ja myös sen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi ja herkuttele sormin, muista välittämättä.

Marinadi

Kuori sipulit ja poista halkaistuista paprikoista siemenet. Pilko sipulit ja paprikat noin 2 cm:n paloiksi. Savusta sipuleita ja paprikoita savustuspussissa tai -pöntössä 15 minuuttia. Kuumenna laakeassa padassa oliiviöljy ja kumoa öljyyn kaikki ainekset. Kuullota hetki sekoittaen, laske lämpöä ja peitä pata kannella. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen saadaksesi siitä täysin tasaisen.