viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tyylikäs valkoviini Uudesta-Seelannista grillatulle broilerille

28 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Ribbonwood Riesling 2015

Valkoviini, Uusi-Seelanti. 14,12 €

Arvio

Tyylikkään moniulotteinen, hieman kehittynyt tuoksu muistuttaa aprikoosista, persikasta, hunajasta, mehiläisvahasta ja petrolisuudesta. Maku on lähes kuiva ja sekin hieman kehittynyt. Viinissä on tuoksun monivivahteisten aromien lisäksi tuntuvaa mineraalisuutta ja hunajamelonia. Viinin kaino makeus saa ryhtiä tuntuvasta sitruksisuudesta, joka kannattaa viiniä pitkään maistuvaan, moniulotteiseen ja petroliseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus

Selkeämakuiset, paistetut tai grillatut punalihaiset kalaruoat.

Alkon tuotesivu

Sitruunalla ja vuohenjuustolla viimeisteltyä spagettia vaalean lihan kera

Maukas valkoviini saa tällä kertaa suosituksekseen helpon annoksen broilerista tai maissikanasta. Hienonna reilusti tuoretta timjamia ja hieman myös basilikaa. Mausta broilerin – tai maissikanan rintafilee suolalla ja pippurilla. Hiero tämän jälkeen lihan pintaan myös hienontamasi yrtit. Anna maustua.

Kuumenna grilli ja ota lihan pintoihin kaunis väri hyvin kuumalla ritilällä tai parilalla. Vähennä tämän jälkeen lämpöä ja kypsennä loppuun. Varo kypsentämästä liikaa ettei mehevä liha pääse kuivumaan. Anna lihan vetäytyä ennen nauttimista

Kypsennä suolalla maustetussa vedessä spagettia lähes kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan pikkuinen nokare voita ja hienonnettua salottisipulia. Mausta spagetti sitruunanmehulla ja pikkumäärällä raastettua sitruunankuoren keltaista osaa. Hienonna joukkoon runsaasti tuoretta basilikaa ja viimeistele spagetti murentamalla sekaan vuohenjuustoa. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Leikkaa vetäytynyt liha viipaleiksi. Nostele maukasta spagettia lautaselle ja asettele viipaleet annokselle.

Kaada lasiin hyvin viilennettyä Ribbonwoodin Rieslingiä ja nauti!

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä