viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Klassinen riojalainen ja grillattu kassler

26 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Marqués de la Concordia Crianza 2015

Punaviini, Espanja. 10,98 €

Arvio

Kehittynyt ja lämminhenkinen tuoksu on maanläheinen. Siitä voi erottaa muun muassa kuivattujen hedelmien aromeja sekä makeaa mausteisuutta. Melko tuhti maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on reilusti lempeitä hedelmähappoja, jotka nostavat veden kielelle. Suutuntuma on napakka, ja kokonaisuus jättää tammikypsytyksen sävyttämän lämminhenkisen, melko pitkän ja paahteisen, kypsän marjaisen ja nahkaisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen lihaviini.

Alkon tuotesivu

Mehevä kassler kruunataan aromikkaalla kuorrutteella

Tämä mehukas viini saa ruokasuositukseksi runsasmakuisen, kesäisen grillatun kasslerin, joka viimeistellään aromaattisella kuorrutteella.

Hanki possunkassleria ja hiero pintaan suolaa, timjamia, hienonnettua valkosipulia, dijonsinappia ja raastettua sitruunankuorta. Anna maustua muutaman tunnin ajan. 

Ruskista grillissä tai pannussa lihan pinta ja nosta uunivuokaan. Lisää joukkoon pilkottua sipulia, porkkanaa, selleriä ja mustapippuria. Kaada joukkoon lihalientä sen verran että liha lähestulkoon peittyy. Kypsennä miedolla lämmöllä yön yli, kunnes liha on mureaa.

Nosta liha pois liemestä ja kääri se folioon tai kolminkertaiseen kelmuun vetäytymään. Kun liha on jäähtynyt, voit nostaa sen vielä jääkaappiin odottamaan. Leikkaa jäähtyneestä lihasta reiluja viipaleita. 

Valmista kassler-viipaleiden kuorrute kuutioimalla pieneksi salottisipulia, valkosipulia, pinjansiemeniä ja chorizomakkaraa. Kuumenna kattila ja freesaa leikkaamasi raaka-aineet pienessä tilkassa voita. Lisää lopuksi joukkoon reilusti hienonnettua lehtipersiljaa. Anna jäähtyä. Lisää huoneenlämpöiseen seokseen hieman dijonsinappia ja majoneesia. Viimeistele kuorrute raastamalla joukkoon reilusti parmesaania.

Sivele kasslerviipaleille hieman öljyä ja nosta ne kuumaan grilliin. Kun käännät viipaleet, lisää lihalle nokare kuorrutetta. Varo kuitenkin ettei kuorrute sotke grilliä. Tarjoa loppukuorrute pöydässä lisukkeena.

Nosta lihaviipaleet lautaselle ja tarjoa esimerkiksi bataattipyreen, raikkaan salaatin ja tämän mehukkaan punaviinin kera. 

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä