Viikon viinivinkki

Kesäinen sauvignon blanc lohi-avokadoleiville

13.06.2019 Antti

Marlborough’n alueen kesäisen aromikas ja raikas sauvignon blanc -viini on täynnä mustaherukkapensaan, omenan, karviaisen ja raparperin aromeja. Tämä intensiivinen aromikkuus istuu herkullisesti kylmäsavulohi-avokadoleivän seuraan.

Waka Sauvignon Blanc 2017

Valkoviini, Uusi-Seelanti. 10,98 €

Arvio

Puhdaspiirteisen hedelmäinen tuoksu tuo mieleen omenan, persikan kiven, herukkapensaan, nokkosen ja reilun sitruksisuuden. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viiniä sävyttää lisäksi mineraaliset, sekä greippiin vivahtavat aromit. Mausta voi aistia myös hentoa yrttisyyttä. Kokonaisuus on varsin ryhdikäs, sillä tuntuva hapokkuus antaa kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Paistetut kalat ja äyriäiset hapokkaiden kastikkeiden kera.

Alkon tuotesivu

Mehevä avokado ja tiivisarominen kylmäsavulohi kruunaavat maukkaan leivän

Ainekset

6 kpl 10 min

*

6 viipaletta maalaisleipää

6 rkl tuorejuustoa

150 g kylmäsavulohta viipaleina

2–3 avokadoa

korianterin lehtiä

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla. Asettele päälle lohiviipaleet.
2. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha lusikalla kuoresta.
3. Leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi ja nosta leipien päälle.
4. Koristele leivät korianterin lehdillä.