Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Annukka Oksanen on Viinilehden toimituspäällikkö, joka asuu Kööpenhaminassa.
Italia, tuo suuri ja suosittu viinimaa, on myös monen suomalaisen suosikkiviinimaiden kärkikastissa. Italia kätkee sisälleen monia erityylisiä viinialueita ja vielä useampia rypäleitä.
Toscana on monen suomalaisen suosikkialue Italiassa – kenties upeiden lomailumaisemien ja toscanalaisen keittiön ansiosta. Myös toscanalaiset viinit ovat vieneet suomalaisten sydämet. Tässä niistä kuusi.
Kesämatka kohti Suomen keskipistettä on elämys kaikille aisteille. Kulttuuria, historiaa, aarniometsää ja gastronomiaa – tervetuloa Suomen ytimeen!
Kesäkuumalla maistuvat helmeilevien viinien lisäksi raikkaat cocktailit. Drinkkimestari ei tarvitse olla, sillä nämä juomat syntyvät helpoilla valmisteluilla. Nyt laseissa tanssahtelevat kesän maut, kuten rapsakka vesimeloni ja kirpeä limetti.
Kesäkeittiön vakioherkkuihin kuuluu kala. Nappaa vinkit viinin valintaan tästä.
Toscanassa on kaikkiaan 48 DOC- ja DOCG-aluetta, mutta näiden laatuluokitusalueiden ulkopuolelle jää kuitenkin paljon huippulaatuisia “supertoscanalaisia” viinejä.
Nykyään valmistetaan yhä laadukkaampia viinejä entistä edullisemmin. Vältä kuitenkin mahdolliset sudenkuopat näillä viinivinkeillä.
Riikka Sukula rohkaisee podcastissaan ulottamaan kestävyysajattelun ruokaostoksista viinihyllylle. Sukulalle itselleen kestävyys on arjen tekoja ja asioiden ajattelemista.
Saaristolaisruoka, idylliset kylät ja omaperäiset hotellit tekevät Turun saaristosta kesän hienoimpia matkakohteita.
Kesä, kärpäset ja grillaus. Valitse grilliviini ruoan mukaan ja nappaa kesän viinivinkit talteen.
Bordeaux’ta kurittaa jättimäiset rakeet ja sään ääri-ilmiöt. Raekuurot ovat tuhonneet viinitarhojen lisäksi autoja ja vahingoittaneet kotieläimiä.
Kalaruoille viinejä mietittäessä valintaan vaikuttaa kalalaji, mutta ennen kaikkea valmistustapa ja lisukkeet.