Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Länsi-Lapin suurtunturit lumoavat avarilla maisemillaan. Ruskan värit hehkuvat komeimmillaan syyskuun puolivälissä, mutta vaelluspolkujen lisäksi syksyisestä Lapista löytyy monta muutakin elämystä.
Näillä resepteillä taiot pöytään toinen toistaan herkullisempia ruokia – ja vain reilussa vartissa.
Alkon valikoimasta löytyy edullisia ja maukkaita viinejä arki-iltoihin. Tässä muutama esimerkki erityisen hyvän hinta-laatusuhteen viineistä. Löydä oma suosikkisi!
Arjen ei tarvitse olla jatkuvaa puurtamista ja hampaat irvessä kärvistelemistä. Selätä arki helpoilla ja herkullisilla ruoilla ja kaada lasiin annokselle sopivaa viiniä. Kokosimme valmiin arkiruokalistan viineineen helpottamaan arjen imua.
Harva lajike on nostattanut viime aikoina eurooppalaisten grenachien kaltaista innostusta.
Viinin käymisastialla on suuri merkitys viinin laatuun ja tyyliin. Vaikka nykyisin viinin valmistuksessa voidaan hyödyntää uutta teknologiaa, ikivanhat menetelmät eivät ole poistuneet käytöstä kokonaan.
Hapokas kombucha pirskahtelee yhä useamman kuluttajan lasissa. Maailman tiettävästi ainoa nokkoskombucha tehdään Helsingin Kaartinkaupungissa.
Kukkaisen hedelmäiset, kepeät ja kuultavan punaiset Pinot Noir -punaviinit ovat syksyn kultalapsia. Vaativa rypäle tuottaa viljelysmaastaan riippuen niin eri tyylisiä viinejä, että pinot noir -fanin on vaikea kyllästyä.
Suomalaisten suhde viiniin on kehittynyt huimasti 35 vuoden aikana. Pelonsekainen kunnioitus on muuttunut seikkailunhaluksi sekä rennoksi ruoan ja viinin yhdistämiseksi.
Kittijuustojen kirjava ja luonteikas perhe vaatii juomalta luonnetta ja syvyyttä.
Onko vuosikerralla väliä? Kysymys nousee monen mieleen viinipulloja kaupan hyllyllä pyöritellessä tai viiniarvioita lukiessa. Yksiselitteistä vastausta on vaikea antaa.
Kysyimme eri puolilla maailmaa työskenteleviltä suomalaisilta viinintekijöiltä, mitä heidän tiloillaan tapahtuu nyt.
Mitä eroa on Vin Santolla ja Vino Santolla? Millaista on Marsala-viini?