Arvio
Viikon viinivinkki on chileläinen, runsas valkoviini. Chardonnay-lajikkeesta valmistetussa viinissä on kypsän hedelmäinen, hyvin eksoottissävytteinen tuoksu. Siinä on erotettavissa kermaisuutta ja sitrusmaisiakin vivahteita. Myös viinin maku on runsas ja täyteläinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on sitrusmaisia ja eksoottisen hedelmäisiä piirteitä – myös paahteisia, makean mausteisia vivahteita. Rakenteeltaan roteva viini jättää pitkään maistuvan, hapokkuudesta johtuen varsin eloisan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Useimmat korkkasivat grillikauden vapun koleudessa. Tämän maukkaan ja täyteläisen valkoviinin seuraan sopii mainiosti mehevä, grillattu possuruoka. Valmista se kokonaisesta porsaan sisäfileestä. Puhdista fileestä kalvot. Kuumenna grilli ja paista pintaan kaunis väri parilalla tai mukavat raidat ritilällä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laske grillin lämpöä ja nosta file ylemmälle tasolle (mikäli grillistä sellainen löytyy). Kypsennä, mutta pidä huolta ettei liha kypsy liikaa, koska se menettää helposti mehevyytensä. Kun liha on valmista, nosta se grillistä ja hiero fileen pintaan Dijon-sinapista, sitruunamehusta ja runsaasta määrästä hienonnettua persiljaa sekoittamasi ”kuorrute”. Anna vetäytyä folioon käärittynä. Lisäkkeeksi valmistuu grillissä samaan aikaan maukkaat ja hennon makeat bataattiviipaleet. Leikkaa bataatti noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa niihin kauniit radat ja nosta ne foliopaperille. Mausta viipaleet suolalla. Ripottele viipaleille hieman öljyä, balsamietikkaa ja murusta päälle feta-juustoa. Sulje folio nyytiksi ja kypsennä. Bataatti muuttuu kypsyessään maultaan makeaksi ja sopii erinomaisesti sinappisen possun seuraan. Nosta lautaselle bataattiviipaleita ja leikkaa possunfileestä nättejä viipaleita päälle. Nauti hedelmäisen chileläisen kera!