Arvio
Tulevan vapun viinivinkiksi olen valinnut ryhdikkään kuohuviinin Itävallasta. Grüner Veltliner-lajikkeesta valmistetussa kuohuvassa on hieman hillitty, mutta silti hyvin intensiivinen, yrttinen ja mausteinen, kypsän hedelmäinen tuoksu. Tuoksua seuraava maku on lähes kuiva, myös kypsän hedelmäinen ja siinä on aistittavissa lisäksi reilua makeaa mausteisuutta. Makua sävyttävät myös päärynän, yrttien ja maaperän mineraalisuuden vivahteet. Tyylikkäät, pienet kuplat antavat makuun ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää jopa hieman makean omenaisen, pippurisenkin jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Vappuna on aikaa erilaisten herkkujen grillaamiseen. Tämän ryhdikkään herkun seuraan sopii esimerkiksi meheväksi valmistettu lohipala maukkaan, vuohenjuustoisen tagliatellen kera. Marinoi lohipaloja hetkisen oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mustapippurista valmistamassasi marinadissa. Esikeitä tagliatelle-pastat ja valuta hyvin. Kiehauta pastaa varten kermaa ja murskaa kuumaan kermaan reilusti vuohenjuustoa. Lisää tätä vuohenjuustokermaa pastaan, sekoita ja mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Pastan tulisi olla tyyliltään hyvin mehevä, jolloin annokseen ei tarvitse kastiketta lainkaan. Kuumenna grilli, kuivaa lohipalat enimmästä marinadista ja grillaa. Jätä lohi lähes punertavaksi sisältä. Mausta suolalla. Valmista myös grillin parilalla rapeita parmankinkkuviipaleita. Nostele lautaselle mehevää pastaa, asettele päälle lohi ja viimeistele annos rapealla parmankinkkuviipaleella.