Arvio
Tämän viikon viinivinkki on valkoinen riesling –viini Chilestä. Viiniä tuoksuteltaessa voi sen melko avoimesta tuoksusta erottaa kypsää hedelmäisyyttä, persikan kiveä, hunajaa ja kukkaisen parfyymisiä vivahteita. Keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen ja aromeiltaan se seurailee tuoksun antamaa vaikutelmaa. Siinä on lisäksi aistittavissa maaperän mineraalisuutta ja kypsää omenaisuutta. Maulle antaa ryhtiä sitrusarominen hapokkuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää hieman mausteisen ja hennosti suuta supistavan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Raikaspiirteinen riesling –viini sopii mainiosti vaikkapa rosmariinisen possusalaatin kanssa. Valmista possulle ensin selleri-porkkanasalaattia raastamalla porkkanaa ja juuriselleriä. Lisää joukkoon murskattuja pähkinöitä ja ”sido” salaatti majoneesilla. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Aseta jääkaappiin maustumaan. Tämän salaatin voit tehdä vaikka edellisenä päivänä. Puhdista possun sisäfile ylimääräisistä kalvoista. Ota kuumalla paistinpannulla fileeseen kauniin ruskea pintaväri. Mausta suolalla, pippurilla ja reilulla määrää rosmariinia. Kypsennä noin 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpömittari osoittaa 64 astetta. Anna vetäytyä ja jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Aseta lautaselle revittyä vihreää salaattia, nostele valmistamaasi porkkana-sellerisalaattia keoksi vihreän salaatin päälle. Leikkaa possunfileestä viipaleita ja asettele ne porkkana-sellerisalaatin päälle. Viimeistele annos ripottelemalla kapriksia fileviipaleiden päälle ja koristele rosmariinin oksalla. Avaa Cousiño-Maculin Doña Isidora ja nauti!