Arvio
Syysviileässä maistuu mehevä, kypsän hedelmäinen punaviini. Viikon viinisuosituksessa, aurinkoa huokuvassa Espiritun Shiraz Cabernet –viinissä on mehevän muheva tuoksu. Siinä on mustasävytteistä hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, kuivattua luumua ja mustaherukkaa. Tuoksua sävyttää lisäksi mustapippurin ja yrttien aromikkuus. Tuoksua seuraa suunmyötäisen muhkea maku. Aromeiltaan se myötäilee tuoksua. Siinä on lisäksi aistittavissa hieman paahteista savuisuutta. Pehmeät tanniinit ryhdittävät makua ja kannattavat sitä tasaiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Mehevän chileläisen seuraksi suosittelisin jälleen muhkeasta punaviinistä tykkäävää lammasta. Voit käyttää fileetä tai paahtopaistia. Jätä kuitenkin liha kypsennettäessä punertavaksi sisältä. Lisäkkeeksi suosittelisin valmistamaan mehevän tagliatelle-pastan. Keitä tagliatellea, mutta jätä se napakaksi. Hienonna sipulia ja valkosipulia. Kuumenna pannu ja lisää joukkoon ohueksi suikaloitua pekonia. Lisää joukkoon sipulit ja lempisieniäsi. Hauduta. Nostele joukkoon hyvin valutetut tagliatelle-pastat ja sekoita. Lisää kermaa ja kiehuta hetkinen. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele lisäkepasta runsaalla määrällä suikaloitua rucola-salaattia. Sekoita ja tarjoile mehevä pasta viipaloidun lampaanlihan ja punaisen Espiritun kanssa.