Arvio
Tämän viikon valkoinen suositusviini on valmistettu eteläisellä Languedoc-Roussillonin viinialueella Ranskassa. Tuoksuteltaessa viiniä, voi sen hieman raskasluonteisesta aromikkuudesta aistia kukkaisuutta, hentoa mausteisuutta, sekä hunajaisia vivahteita. Aromeiltaan tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta leveän hedelmäinen. Suutuntumaltaan melko runsas viini saa ryhtiä miellyttävästä hapokkuudesta. Tasainen kokonaisuus jättää hieman yrttisen, mausteisen ja tuoksua myötäilevän kukkaisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämä maukas viognier-lajikkeesta valmistettu viini sopii tasaisuutensa ja hedelmäisyytensä ansiosta hyvin monenlaisten ruokien seuraan. Nyt kun metsät ovat pullollaan sieniä, suosittelisinkin valmistamaan Salices Viognierille seuralaiseksi mehevää sienikeittoa. Erinomaisen keiton saa esimerkiksi kanttarelleista. Hienonna sipulia, halutessasi hieman valkosipulia ja revi sienet pienemmiksi. Säästä muutama pieni sieni koristeeksi. Kuumenna kattilassa voita ja freesaa sipulit ja sienet, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois. Lisää tilkka valkoviiniä ja kanalientä, ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Voit halutessasi käyttää myös kasvislientä. Lisää kermaa ja kiehuta hiljalleen noin 20-30 minuuttia. Tarkista maku. Paista nopeasti kuumalla pannulla koristeeksi säästämäsi kanttarellit ja mausta ne. Annostele keitto lautasille, lisää pinnalle hienonnettua persiljaa ja paistetut sienet. Nauti yksinkertaisen herkullinen keitto tuoreen patongin ja mehevän Salicesin Viognierin kera.