Arvio
Tämän viikon viinivinkkinä on aromikas valkoviini Australian auringosta. Viinissä on avoin, kukkainen ja runsaan hedelmäinen tuoksu. Raikkaan kesäisestä tuoksusta voi aistia myös sitrushedelmien pirteitä aromeja. Tuoksua seuraava maku on keskitäyteläinen, kuiva, mutta sekin runsaan hedelmäinen. Näin suutuntuma on miellyttävä. Aromeiltaan eloisa maku myötäilee tuoksua. Tasapainoinen viini jättää harmonisen, pirteän eloisan jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Viinin seuraksi
Rapsakka, verdelho –lajikkeesta valmistettu valkoviini sopii erinomaisesti piristämään vaikkapa hieman raskaampiakin kala- ja äyriäisruokia. Kokeile grillata viinille seuralaiseksi täyteläinen lohipala. Valmista kalan päälle nosteltavaksi lisukkeeksi nopeasti valmistettava katkarapupaistos. Sulata katkaravut. Hienonna valkosipulia, salottisipulia, inkivääriä, pikkuriikkisen chiliä ja tuoretta korianteria. Kuutioi vielä omenaa ja avokadoa. Freesaa nopeasti öljyssä ja nokareessa voita sipulit, inkiväärit, chili, omena ja avokado. Nostele joukkoon sulaneet katkaravut ja hienonnettu korianteri. Lämmitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lautaselle meheväksi grillattu lohipala ja lusikoi päälle tätä valmistamaasi, mehevää katkarapupaistosta. Lisäkkeenä voit tarjota vaikka uuniperunan tai raikasta salaattia. Nauti viilennetyn Verdelhon kera.