Arvio
Tämän viikon viinisuositus on eksoottisen hedelmäinen, intensiivinen valkoviini Australiasta. Viognier –lajikkeesta valmistetussa viinissä on makean hedelmäinen, monipuolinen ja herkullinen tuoksu. Siinä on persikan kiveä, aprikoosia, kukkaisuutta ja makeita mausteita. Tuoksua seuraava maku on lähes kuiva ja se täyttää kypsällä hedelmäisyydellä suun. Tuoksun intensiiviset aromit seuraavat makuun. Siinä on lisäksi maaperän reilua mineraalisuutta. Runsas kokonaisuus saa ryhtiä mausteisuudesta ja herkullisesta hedelmähapokkuudesta. Maukas viini jättää pitkän, intensiivisen jälkimaun.
Viinin seuraksi
Runsaan hedelmäinen valkoviini grilliherkkujen luvatusta maasta sopii vaikkapa kokonaisena grillatun possun sisäfileen kanssa. Marinoi kalvoista puhdistettua sisäfilettä yön yli marinadissa, jossa on öljyä, valkoista balsamietikkaa, rosmariinia, mustapippuria ja hunajaa. Ennen grillaamista kuivaa liha hyvin ja mausta suolalla. Grillaa, mutta ole tarkka kypsyyden kanssa, sillä vaalea possun liha kuivuu ikävästi liiallisesta kypsennyksestä. Tarjoa lisäkkeenä grillissä valmistettuja bataattiviipaleita. Leikkaa kuoripäällisestä bataatista 1,5 – 2 cm viipaleita. Kypsennä ne miedolla lämmöllä grillissä. Kun olet kääntänyt viipaleet, lisää bataateille pienet nokareet voita ja suolaa. Voi imeytyy viipaleisiin mehevöittäen niitä entisestään. Valmista kylmä kermaviilikastike maustamalla kermaviili tuoreella rosmariinilla, hunajalla, mustapippurilla, suolalla ja lorauksella sitruunamehua.