Arvio
Juhannusviikon herkuksi olen valinnut klassisen, makean valkoviinin Ranskan Bordeaux’n alueelta. Tuoksuteltaessa viiniä, voi sen avoimesta tuoksusta erottaa avointa, intensiivisen rehevää aromikkuutta. Siinä on reilusti kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja paahteisen tammen aromikkuutta. Tuoksun jälkeen suun täyttää runsas ja erittäin makea maku, joka on reilusti aprikoosinen. Siinä on lisäksi appelsiinimarmeladia ja maukasta hunajaa. Terhakka hapokkuus ja hento, karvasmantelinen aromikkuus antavat kokonaisuudelle ryhtiä. Intensiivinen kokonaisuus jättää pitkän, hillotun omenaisen ja toffeisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämä Château Cailloun makea viini on juhannuksen herkku vaikka ihan sellaisenaankin. Voit kuitenkin yllättää vieraasti tarjoamalla Caillouta ruokahalua herättävänä aperitiivina ankkarilletten kera. Hanki kaupasta omassa rasvassaan kypsennettyjä ja säilöttyjä ankan reisi-koipipaloja, ”confit de canardeja”. Lämmitä confitit uunissa ja nosta talouspaperin päälle. Poista nahka ja ”revi” reisi-koipipaloista kulhoon mahdollisimman pieniä lihasäikeitä. Tämä on työlästä, mutta mitä enemmän ja pienempiä säikeitä pystyt irrottamaan, sitä parempi. Paahda vaaleaa leipää ja ota siitä muotilla esimerkiksi pyöreitä leipäsiä. Levitä paahtoleipästen päälle aprikoosihilloa tai appelsiinimarmeladia. Nostele ankanlihasäikeitä päälle ja revi päälle tuoreen timjamin lehtiä. Tarjoa erittäin hyvin viilennetyn Château Cailloun kera ja yllätä juhannusvieraasi.