Arvio
Pääsiäisen jälkeen olen valinnut viinisuositukseksi herkkäaromisen, veden kielelle nostattavan, raikkaan valkoviinin Ranskan Alsacen alueelta. Riesling –lajikkeesta valmistetun viinin tuoksu on kypsän hedelmäinen, hunajainen, kukkainen ja muistuttaa myös persikan kiveä. Tuoksua seuraava, lähes kuiva maku myötäilee aromeiltaan tuoksua. Siitä voi aistia myös orastavaa petrolia ja maaperän mineraaleja muistuttavia vivahteita. Tuntuva hapokkuus antaa maulle ryhtiä ja kantaa ilmavaa kokonaisuutta sitrusmaiseen ja reilusti veden kielelle nostattavaan, tasaiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Raikas, aavistuksen makeutta sisältävä viini on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi ajankohtaisen, selkeämakuisen parsa-annoksen seuraan. Kuori huolellisesti parsat ja poista niistä muutaman sentin pala kantaosasta. Kypsennä parsat suolalla, valkoviinillä ja nokareella voita maustetussa keitinvedessä. Varo kypsentämästä parsoja liikaa. Nosta parsat keittämisen jälkeen esimerkiksi liinan päälle valumaan. Valmista lisäkkeeksi vaikkapa vihreää, tagliatelle-tuorepastaa. Keitä pastat nopeasti al dente –kypsyyteen ja valuta ne siivilässä. Laita tyhjään kattilaan nokare voita ja freesaa siinä hienonnettua sipulia ja raastettua sitruunankuorta. Nostele joukkoon pastat ja sekoita nopeasti. Lisää suolaa, pippuria ja vastapuristettua sitruunanmehua. Viimeistele pasta lorauksella kuohukermaa ja raasta joukkoon lopuksi parmesanjuustoa. Nosta mehevää pastaa lautasen keskelle ja asettele parsat pastan seuraksi. Voit halutessasi puristaa parsoille vielä muutaman tipan sitruunamehua ja ripotella päälle parmesanraastetta. Yksinkertainen herkku on valmis.