Arvio
Uuden vuoden ensimmäinen viinisuositus on maukkaan hedelmäinen valkoviini Ranskan Alsacesta. Tuoksuteltaessa melko avointa viiniä voi siitä erottaa kypsää hedelmäisyyttä, sitrushedelmiä, rusinaa, mausteisuutta ja kukkaisuutta. Monipuolista tuoksua seuraa keskitäyteläinen ja kypsän hedelmäinen maku. Tuntuva hapokkuus antaa maulle eloisuutta. Ryhdikäs ja tasapainoinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman mineraalisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tasaisen hedelmäinen ja hieman kukkaisen mausteinen valkoviini maistuu mukavalta vaikkapa hieman maustetunkin ruoan kera. Tammikuun pakkasissa lämmittää mukavasti esimerkiksi porkkana-inkiväärikeitto. Kuullota voissa pilkottua porkkanaa ja tuoretta inkivääriä, sekä hienonnettua salottisipulia. Lisää tilkkanen valkoviiniä ja hieman hunajaa. Kaada päälle kuumaa kanalientä niin että raaka-aineet peittyvät. Kiehuta hiljaa hymyillen, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää keittämisen aikana kanalientä tarvittaessa. Nostele keitos tehosekoittimeen liemen kera ja soseuta tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Kuumenna keitto ja säätele sen paksuutta kermalla. Tarkista suola ja pippuri. Viimeistele keitto ripottelemalla sen päälle uunissa kuivatuista parmankinkkuviipaleista hienonnettua kinkkumurua. Maukasta vuodenalkua hieman mausteisen keiton ja Hugelin kera!