Arvio
Syyskuun ensimmäisen viikon viinisuositus on tuhdin täyteläinen valkoviini Alamos Chardonnay Argentiinasta. Tuoksuteltaessa runsaan avointa tuoksua, voi siitä erottaa eksoottisten hedelmien, kerman, pähkinän ja paahteisen mausteisuuden vivahteita. Tuoksua seuraa hyvin täyteläinen ja suutuntumaltaan runsas maku. Lähes pureksittavan paksussa maussa on tuoksun aromien lisäksi vielä voita ja ylikypsää melonia. Varsin rehevä maku saa ryhtiä tammitynnyrikypsytyksen tuomasta mausteisuudesta ja paahteisuudesta. Reilu kokonaisuus jättää melko pitkän jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Runsas, suuntäyttävä valkoviini tammella höystettynä sopii mukavasti kokonaisena paistetun possunfileen seuraan. Paista kalvoista puhdistettuun fileeseen väri kuumalla paistinpannulla nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä liha miedossa uunissa (noin 120 astetta) loppuun. Vältä kypsentämästä liikaa, sillä liha kuivuu helposti. Nosta file folion sisään vetäytymään. Valmista lisäkkeeksi punasipulipaistos. Freesaa toisessa kattilassa punasipuliviipaleita voissa, lisää hieman hunajaa ja hauduta. Mausta rosmariinilla. Paista toisessa pannussa kuutioitua pekonia. Kun pekonipalat ovat saaneet hieman väriä, lisää sokeria ja jatka paistamista, kunnes pekoni ”karamelisoituu”. Sekoita tämä ns.glaseerattu pekoni sipulin joukkoon. Mausta suolalla. Leikkaa fileestä reiluja paloja ja nostele sipuli-pekonipaistosta lihan päälle. Tarjoa lisäkkeenä vaikkapa mehevää perunamuhennosta.