Arvio
Viikon viiniksi olen valinnut argentiinalaisen, maukkaan hedelmäisen valkoviinin La Celia Chardonnay-Viognier Reservan. Viinissä on kypsän hedelmäinen, lähes eksoottisen makea tuoksu. Siinä on melonia, papaijaa ja ananasta. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta myös eksoottisen hedelmäinen. Suutuntumaltaan viini on tasaisen pehmeä ja suuntäyttävä. Tuoreen sitrusmainen, eloisa hapokkuus antaa kokonaisuudelle tarvittavaa ryhtiä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää hieman kermaisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Runsaan hedelmäinen, suuntäyttävä viini sopii monien ruokien seuraan. Täyteläinen viinin voi tarjota esimerkiksi kevyesti savuaromisen, punalihaisen kalan kanssa. Kalaksi käy lohi, kirjolohi, nieriä tai taimen. Mausta fileestä leikkaamasi kalapalat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin nopeasti pintaväri kuumassa paistinpannussa. Nosta fileet savustusastiaan tai savustuspussiin. Anna savustua noin 5 minuutin ajan. Kypsennä loppuun uunissa. Lisäkkeeksi voita valmistaa vaikka mehevän palsternakkapyreen. Freesaa hienonnettua salottisipulia, pilkottuja palsternakkapaloja ja perunaa pannulla. Lisää hieman punaista maitoa ja kuohukermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta. Pyre saa jäädä melko paksuksi. Viimeistele annos paistetuilla sienillä ja nauti argentiinalaisen Celian kera.