Arvio
Tämän viikon suositukseksi valitussa valkoviinissä on avoin mutta hillitty, kypsän hedelmäinen ja reilusti sitrusarominen tuoksu. Siinä on myös persikkaa ja aprikoosia – ja tietynlaista kukkaisuutta. Aromeiltaan läheisesti tuoksua seuraava maku on kypsän hedelmäinen. Siitä voi erottaa tuoksun aromien lisäksi erittäin kypsää omenaa ja mineraalisuutta. Sitrusmainen hapokkuus ryhdittää hienovaraista kokonaisuutta ja kannattaa viiniä tasaiseen, suunmyötäiseen, jopa hieman eksoottiseenkin jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Tämän viinin seuraksi voi alkavan sesongin johdosta suositella keväistä herkkua parsaa. Viinin jopa hieman herkkä luonne on omiaan itsekin varsin vienon parsan kanssa. Kuori parsat huolellisesti saadaksesi niistä ”puumaisen pintakerroksen” pois. Hauduta ne puolikypsiksi siten että ne jäävät selkeästi ”napakoiksi”. Valuta ne hyvin. Kuutioi ilmakuivattua kinkkua mielesi mukaan. Nostele parsat esimerkiksi 5 parsan nippuihin uunipellille. Ripottele päälle kinkkukuutiot ja raasta koko komeuden päälle reilusti parmesanjuustoa. Gratinoi herkku uunissa vastusten alla ja nauti Custozan ja voisulan kera. Aromikkaat ja hieman suolaiset kinkku ja juusto maistuvat mukavasti hieman eksoottisvivahteisen valkoviinin kanssa. Maukkaita parsahetkiä!