Arvio
Tämän viikon suositukseni on tunisialainen punaviini – Accademia del Sole Familia Simonetti Syrah. Tuoksuteltaessa viiniä voi siitä aistia maanläheisen meheviä ja kypsän hedelmäisiä, tummia aromeja. Muheva multaisuus, luumuisuus ja lämmittävä mausteisuus monipuolistavat vaikutelmaa. Tuoksua seuraa melko roteva, rustiikkisen maanläheinen maku. Tuoksun aromien lisäksi viinissä on hentoa savua ja pippurista mausteisuutta. Loppumaussa voi aistia myös vihertävää yrttisyyttä. Terhakka tanniinisuus antaa maulle tarvittavaa ryhtiä ja kannattaa viiniä hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Tarjoa tunisialaisen, avoimen aromikkaan punaviinin kanssa vaikkapa välimerihenkisesti kuorrutettua naudan ulkofilettä. Leikkaa lihasta pihvit ja paista pihvien pinnat nopeasti kiinni kuumalla pannulla. Mausta pihvit. Valmista kuorrute seuraavasti: paahda keltaisia paprikoita uunissa kunnes pinta ”palaa”, jonka jälkeen kuori irtoaa varsin helposti. Pilko paprikat ja hienonna valkosipulia ja reilusti salottisipulia. Voit halutessasi hienontaa vielä muutaman aurinkokuivatun tomaattiviipaleenkin. Kuumenna kasarissa oliiviöljyä ja freesaa siinä nopeasti sipulit ja lisää lopussa muut raaka-aineet joukkoon. Soseuta kasarin sisältö monitoimikoneessa ja lisää joukkoon tuoreesta vaaleasta leivästä leikattuja kuutioita. ”Pyöräytä” koneella tasaiseksi. Tarkista suola ja pippuri. Levitä kuoruutetta pihvien päälle ja gratinoi uunissa. Tarjoa lisäksi vaikkapa mehevää bataattipyrettä.