Arvio
Viikon viinimme tulee tällä kertaa Navarran alueelta, Espanjan pohjoisosasta. Tuoksuteltaessa Piedemonte Reserva 2002 viiniä voi sen tummasävytteisen hedelmäisestä ja runsaasta tuoksusta erottaa karhunvatukkaa, tammitynnyrikypsytyksen tuomaa paahteisuutta ja kypsää kirsikkaa. Tuoksua seuraava intensiivinen maku on sekin hyvin tummasävytteinen ja paahteinen. Suutuntumaltaan viini on runsaudestaan huolimatta miellyttävän pehmeä. Kypsä tanniinisuus tukee makua ja kannattaa sitä mausteiseen, kypsän marjaiseen jälkivaikutelmaan. Hyvin tasapainoinen ja maukas kokonaisuus.
Viinin seuraksi
Maukas ja muheva viini on turvallinen ruokajuoma. Siinä ei ole suussa särmikkäältä tuntuvaa ominaisuutta, joten viiniä ei tarvitse ruoan avulla pehmennellä. Kokeile Piedemonten kanssa vaikkapa naudanpaistista valmistettuja, mehevän yrttisiä lihakääryleitä. Leikkaa paistista viipaleita, jotka kevyesti nuijit ohuemmiksi. Sivele lihan pinta aurinkokuivattujen tomaattien purkista valutetulla öljyllä. Levitä lihalle tuorejuustoa, tuoreita salvian lehtiä sekä hienonnettua ja freesattua valkosipulia. Mausta mustapippurilla ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat esimerkiksi hammastikuilla. Ota lihojen pintaan väri ja nosta kääryleet vuokaan. Lorauta mukaan hieman punaviiniä ja lihalientä. Kypsennä loppuun n. 160 asteisessa uunissa. Tarjoa mehevien kääryleiden kanssa hienonnetulla aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua perunamuhennosta ja lusikoi kastikkeeksi uunivuokaan muodostunutta haudutuslientä.