Arvio
Tämän viikon viinivinkkini, herkullinen argentiinalainen punaviini on valmistettu pinot noir –lajikkeesta – Trapiche Pinot Noir Oak Cask 2006. Viinissä on tyylikäs, kypsän marjainen ja maukkaan yrttinen tuoksu. Siinä on tummaa kirsikkaa, ylikypsää vadelmaa ja jopa orastavaa eläimellisyyttä. Keskitäyteläinen maku on yrttinen ja erittäin kypsän marjainen. Makua jämäköittää marjainen hapokkuus ja hieman riistainenkin aromikkuus. Rustiikkinen viini jättää hieman nahkaisen, säilöttyä kirsikkaa muistuttavan jälkivaikutelman pitkäksi aikaa suuhun.
Viinin seuraksi
Ruokasuositukseksi herkulliselle Trapichen Pinotille sopii varsin selkeämakuinen liharuoka. Kokeile vaikkapa kylmänä tarjottavaa härän carpacciota. Puhdista hyvin raakakypsytetty häränfile (voit käyttää sisä- tai ulkofilettä) ylimääräisestä rasvasta ja kalvoista. Kääri puhdistettu filee tiukasti esimerkiksi tuorekelmun sisään ja laita pakastimeen. Kun liha on jähmettynyt, ota se pois pakkasesta ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle, rouhi pintaan mustapippuria ja suolaa. Valmista lihan lisäkkeeksi mehevä tattimuhennos säilötyistä tai kuivatuista tateista. Hienonna reilusti salottisipulia, jonka kuullotat nokareessa voita. Lisää pannulle hieman pilkotut tatit ja jatka freesaamista. Kaada sienet ja sipuli kattilaan. Lisää joukkoon reilusti timjamia ja kaada päälle liraus valkoviiniä. Anna viinin kiehua pois. Lorauta mukaan kermaa ja kiehuta hiljalleen sekoittaen kunnes muhennos on mukavan paksua. Tarkista suola ja pippuri. Nostele lusikalla sienimuhennosta lihan päälle. Voit halutessasi lisätä annokseen muutaman nokareen balsamietikkaa ja raastaa koko komeudelle reilusti parmesan-raastetta.