Haudutettu lohi tarjoillaan punajuuri-kikhernedalin ja sitruunajogurtin kanssa. Yhdistelmä maistuu herkulliselta Viinilehden Vuoden roseeviini -pronssimitalistin kera.
Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal
Ainekset:
4 (à 120 g) lohipalaa
1 dl valkoviiniä
1 dl kasvislientä
2 rkl voita
suolaa
kuivattua chiliä
Punajuuri-kikhernedal:
1 rkl voita
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk (400/240 g) kikherneitä
1/2 tl juustokuminaa (jeera)
2 dl punajuurimehua
2 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita
Sitruunajogurtti:
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 sitruuna (mehu)
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita
Lisäksi:
suolaheinää