Viikon viinivinkki

Täyteläinen shiraz ja lämmittävä gulassi

5 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Perinteinen gulassi maistuu herkulliselta mehevän hedelmäisen aussi-shiraz’n kanssa. Tummasävytteisen marjainen ja hennon yrttinen punaviini korostaa unkarilaislähtöisen klassikkosopan lihan ja paprikan aromeita. Maistuva yhdistelmä!

Gulassi

Gulassi

4 annosta, valmistusaika: haudutus 2-3 h, valmistus 45 min

Ainekset:
500 g naudan etuselkää tai lapaa tai muuta haudutukseen sopivaa naudanlihaa
500 g keltasipulia
1 dl rypsiöljyä
2 rkl suolaa
3 rkl paprikajauhetta
3 rkl meiramia
2 rkl kuminaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl valko- tai punaviinietikkaa
(1–2 punaista chiliä)
2 rkl tomaattimurskaa
6 dl vettä

Tarjoiluun:
tuoreita sämpylöitä

Valmistusohje:
1. Kuutioi liha isoiksi suupaloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Ruskista lihapalat kovalla lämmöllä.
2. Lisää kattilaan sipulit. Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet. 3. Mausta suolalla. Lisää paprikajauhe, meirami, kumina, valkosipuli ja halutessasi chili tuomaan potkua ruokaan. Paista parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Anna padan porista kevyesti liedellä 2–3 tuntia välillä sekoittaen. Pata on valmista, kun neste on hieman paksuuntunut ja liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoile gulassi tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.