viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Täyteläinen shiraz ja lämmittävä gulassi

5 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Australia

Perinteinen gulassi maistuu herkulliselta mehevän hedelmäisen aussi-shiraz’n kanssa. Tummasävytteisen marjainen ja hennon yrttinen punaviini korostaa unkarilaislähtöisen klassikkosopan lihan ja paprikan aromeita. Maistuva yhdistelmä!

Gulassi

Gulassi

4 annosta, valmistusaika: haudutus 2-3 h, valmistus 45 min

Ainekset:
500 g naudan etuselkää tai lapaa tai muuta haudutukseen sopivaa naudanlihaa
500 g keltasipulia
1 dl rypsiöljyä
2 rkl suolaa
3 rkl paprikajauhetta
3 rkl meiramia
2 rkl kuminaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl valko- tai punaviinietikkaa
(1–2 punaista chiliä)
2 rkl tomaattimurskaa
6 dl vettä

Tarjoiluun:
tuoreita sämpylöitä

Valmistusohje:
1. Kuutioi liha isoiksi suupaloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Ruskista lihapalat kovalla lämmöllä.
2. Lisää kattilaan sipulit. Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet. 3. Mausta suolalla. Lisää paprikajauhe, meirami, kumina, valkosipuli ja halutessasi chili tuomaan potkua ruokaan. Paista parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Anna padan porista kevyesti liedellä 2–3 tuntia välillä sekoittaen. Pata on valmista, kun neste on hieman paksuuntunut ja liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoile gulassi tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Toscanalainen punaviini ja purjo-makkararisotto

Basciano Chianti Rufina 2021

Punaviini Toscana
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä