viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Alsacelainen pinot gris ja savujuustopiirakka

6 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Eloisan hapokas ja hedelmäinen puolikuiva, pinot gris rakastaa savujuustolla, omenalla ja ilmakuivatulla kinkulla täytettyä piirakkaa. Piirakka on muutenkin ihanaa lohturuokaa, mutta täydellinen viini tekee sen vielä asteen verran herkullisemmaksi.

Savujuustopiirakka

Savujuustopiirakka

valmistusaika 1 h 20 min
8 annosta

Ainekset:
3 dl erikoisvehnäjauhoja
75 g kylmää voita
1 munan keltuainen
noin 2 rkl vettä

Täyte:
2 munaa
3 dl kermaa
200 g savujuustoa raastettuna
1 pieni omena
100 g ilmakuivattua kinkkua
10–12 salvian lehteä
mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje:
1. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
2. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Pese omena, poista siemenkota ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
3. Painele kylmentynyt taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
4. Kaada muna-kermaseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, ilmakuivattua kinkkua ja salvianlehtiä.
5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä. Rouhaise päälle mustapippuria ennen tarjoilua.

Vinkki: Saat gluteenittoman piirakan vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen tai kaurajauhoihin.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä Apulian punaviini, kanakebab ja tsatsiki

Femar Vini Gran Appasso 2020

Punaviini Apulia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä