Kurkuista ja avokadoista syntyy ihanan viilentävä keitto. Kermainen rakenne ja raikas makumaailma saa kumppanikseen saksalaisen rieslingin. Hersyvä, valkoherukkainen ja yrttinen viini on nappivalinta kesän kylmälle keitolle.
Alkon tuotesivu
Kylmä avokadokeitto
Ainekset:
1 limetti
4 avokadoa
100 g kurkkua
2 rkl mintunlehtiä
2 rkl korianterinlehtiä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl öljyä
3 dl kivennäisvettä
2 dl turkkilaista jogurttia
Lisäksi:
patonki tai ciabatta-leipä
Valmistusohje:
1. Raasta limetistä kuori ja purista sen mehu tehosekoittimeen.
2. Lisää joukkoon avokado ja kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Jos keitto on liian paksua, ohenna sitä vedellä ja jogurtilla.
3. Tarkista maku, pakkaa pulloon tai termokseen ja säilytä jääkaapissa.
4. Kaada keitto mukeihin piknikillä. Nauti tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.