Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini ja vesimelonisalaatti

27 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini, italialainen kolmen rypäleen sekoitus, on kypsän hedelmäinen ja kukkaisen mausteinen. Mukavan hapokas valkoviini ja kotijuustolla ja fetalla ryyditetty vesimelonisalaatti ovat loistava idea kesän lounaspöytään tai piknikin tarjottaviksi. Raikas ja herkullinen yhdistelmä!

Alkon tuotesivu

Vesimelonisalaatti

Vesimelonisalaatti6 annosta
gluteeniton

Ainekset:
100 g fetaa
80 g kotijuustoa
1/2 vesimeloni
1 prk (450 g) paahdettua paprikaa
4 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1/2–1 dl lehtipersiljaa
mustapipppuria

Valmistusohje:
1. Nosta juustot pakastimeen jäähtymään. Kohmeisina niitä on helpompi höylätä ja murustaa.
2. Kuori ja kuutioi vesimeloni.
3. Valuta paprikat liemestään ja paloittele.
4. Puolita tomaatit ja poista siemenet, leikkaa paloiksi.
5. Sekoita meloni, paprika ja tomaatit keskenään kulhossa ja höylää päälle reilusti fetaa ja murusta kotijuusto.
6. Valuta salaatille oliiviöljyä. Viimeistele lehtipersiljalla ja mustapippurilla.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.