Vaalealihaiset kalat
Esimerkiksi ahven, kuha ja siika, ovat maultaan melko herkkiä. Niille sopivimpia viinejä ovat kevyet, puhdaspiirteiset ja raikkaat viinit, joissa ei ole tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta ja hennon savuista karvautta.
Punalihaiset, rasvaiset kalat
Punalihaiset, rasvaiset kalat, kuten lohi, taimen, nieriä tai tuore tonnikala, kaipaavat seurakseen terhakkaan hapokkaita, särmikkään napakoita, tammettomia ja kuivia viinejä. Tai kokeile vaihtoehtoisesti leveän eksoottisia, kermaisia, tammessa kypsyneitä, mausteisia ja täyteläisiä valkoviinejä.
Graavattu kala
Graavattu kala on periaatteessa maultaan hyvin puhdaspiirteinen – vaikkakin enemmän tai vähemmän suolattu. Graavikalalle sopivat kuivat tai puolikuivat, eloisan hedelmäiset ja aromikkaat viinit.
Savustettu tai hiillostettu kala
Savustettu tai hiillostettu kala vaatii viiniltä intensiivisempää luonnetta, ettei viini jää ruoan aromikkuuden jalkoihin. Savustus ja hiillostus tuovat ruokaan karbautta. Ruoan karvaudella on puolestaan taipumus korostaa myös viinin karvautta. Vältä siis tammikypsytettyjä viinejä, sillä tammikypsytys tuo viiniin karvaita vivahteita. Runsaat, puhdaspiirteisen hedelmäiset ja aromikkaat viinit ovat oivia valintoja savukalalle. Sauvignon Blanc -viinit toimivat aina.
6 x kalaviini
Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2018
Alkon tuotenro 1:
29,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Alexander Gysler Kammerton Weinheimer Riesling Trocken 2020
Alkon tuotenro 1:
20,98 €
0,75 l
Löytö
Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie 2020
Alkon tuotenro 1:
23,48 €
0,75 l
Edullinen ostos