Grilli kuumaksi! Puolikuiva pinot gris ja mausteiset kukkakaalipihvit ovat loistava yhdistelmä vienoa makeutta ja sopivaa tulisuutta. Leveän hedelmäinen ja kukkea viini ja korealaisella gochujang-tahnalla maustetut kukkakaalipihvit tuovat ihanaa vaihtelua kesän grillaushetkiin.
Alkon tuotesivu
Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit
gluteeniton, maidoton, munaton
4 annosta, valmistusaika 20 min
Ainekset:
1 kukkakaali
1–2 rkl gochujang-tahnaa
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi:
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl suolapähkinöitä
2 dl mustikoita
Valmistusohje:
1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.
Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.