Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden roseeviini ja uunikanaa ja uusia perunoita

20 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Kesä alkaa roseeviinillä! Lado pellille kokonainen kana, uusia perunoita ja vihreitä kasviksia, ja korkkaa Viinilehden Vuoden roseeviini mehevää ateriaa odotellessasi. Yhden pellin taktiikalla valmistuva uunikana ja chileläinen, kypsän marjainen ja tuntuvan hapokas roseeviini nostavat veden kielelle!

Uunikana, uudet perunat ja vihreät kasvikset pellillä

Uunikana ja uudet perunat

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 1 h 15 min kypsennykseen

Ainekset:
1 kokonainen luomukana (1 kg)
1 (luomu)sitruuna2 rkl + 3/4 dl neitsytoliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 salottisipulia
16 pientä uuttaperunaa (esim. siikli)
3 rkl vaahterasiirappia
800 g vihreitä kasviks (esim. broccolinia, parsakaalia, parsaa)

Valeluun:
oliiviöljyä

Tarjoiluun:
vihersalaattia

Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Puolita sitruuna ja työnnä puolikkaat kanan sisään. Sido jalat yhteen ja kiinni.
3. Hiero kanan pintaa 2 ruokalusikallisella öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Nosta kana uunivuokaan. Paista 30 minuuttia. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Lintu on kypsää, kun mittari osoittaa 74 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä myös työntämällä tikun lihaan. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää.
5. Kuori salottisipulit. Laita ne puolen tunnin paiston jälkeen uunivuokaan kanan kanssa. Kaada kanan päälle vaahterasiirappi ja loppu öljy (3/4 dl). Laske uunin lämpö 180 asteeseen. Jatka paistamista 20 minuuttia.
6. Pese perunat ja laita myös ne uunivuokaan. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana pannulla olevalla nesteellä.
7. Lisää broccolinit vartin jälkeen ja paista vielä 10 minuuttia.
8. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia.
9. Tarjoa vihreän salaatin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, sekoita turkkilaiseen jogurttiin hienonnettua ruohosipulia ja mausta seos sitruunamehulla.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.