Kirsikka Simberg – missä koit ensirakastumisen viineihin?
Los Angelesissa, ollessani siellä työharjoittelussa. Losissa on todella hyvät viiniapajat ja ravintolaskene. Olin myös silloin sen ikäinen, että uskalsin jo maistaa viinejä ja sanoa niistä mielipiteen pelkäämättä, että olisin väärässä!
Kuka on mieleenpainuvin viinityyppi, jonka olet tavannut, Enni Koistinen?
Mieleenpainuvia viinityyppejä ovat kaikki, jotka väittävät oikeasti tykkäävänsä natuviineistä.
Paras maistamasi viini-ruoka-kombo?
Enni: Ranskalaiset perunat, hummeri ja samppanja! Tai osterit ja joku anonyymi halpisvalkkari Pariisissa ruokamarkkinoilla osterikojulla.
Kirsikka: Viinin ja ruuan kokemukseen vaikuttaa niin moni asia, kuten seura, tunnelma ja se, miten nälkäinen on – on mahdoton valita yhtä suosikkia. Joku halpa cava ja sipsit ystävien kanssa kesäyössä on varmaan kuitenkin yksi ihanimmista.
Millaisesta viinityylistä pidät?
Enni: Ranskalaiset viinit! Chablis alueena kiinnostaa, koska olen oppinut alueen viineistä hiljattain paljon. Jos en osaa päättää, valitsen aina rieslingin.
Kirsikka: Rakastan kevyitä punaviinejä, briossista samppanjaa ja tykkään myös Tokaji-viineistä paljon.
Parhaat viiniravintolat
Enni: Viinibaari Apotek Kampissa on ihana ja tunnelmallinen!
Kirsikka: En mä ole käynyt viinillä ravintolassa pitkään aikaan, mutta koronatalvella tilasin muutaman laatikon Natural Wine Companyltä ja se oli hauskaa. Heillä on kiva brändi ja konsepti: verkkokaupasta voi tilata erilaisia teemalaatikoita, esimerkiksi samppanjalaatikon tai bailulaatikon.