8 x jouluviini ja vinkit joulupöydän viinivalintoihin

Joulun notkuva ruokapöytä on viinille melkoinen haaste. Tarjolla on niin imellettyjä laatikoita, hilloja, mätejä, maksapasteijoita, sillejä ja graavikaloja kuin kinkua ja kalkkunaakin. Näillä vinkeillä ja täsmäviineillä selätät joulupöydän suurimmat kompastuskivet.

10.12.2021 Viinilehden toimitus

8 x jouluviini
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Aperitiivi

Herätä ruokahalu monivivahteisella ja veden kielelle nostattavalla samppanjalla. Tyylikäs kuohuva on erinomainen illallisen aloittaja joulunakin.

Alkuruoat ja kalapöytä

Valitse alkuruokien kumppaniksi selkeämakuisia, runsaan hedelmäisiä, kuivahkoja tai aavistuksen makeutta tarjoavia valkoviinejä, jotka ovat mahdollisimman selkeäpiirteisiä, eivätkä taistele ruoan moninaisten makujen kanssa. Hyvä vaihtoehto alkuruoille on myös hedelmäinen kuohuviini. Hienoimmat samppanjat kannattaa kuitenkin nauttia vaikkapa veden kielelle nostattavina aperitiiveina.

Pääruoat

Joulun pääruoille sopii joko mehevän pehmeä punaviini tai kevyempi, kypsän marjainen punainen. Valkoinen joulu -teeman mukaisesti pääruokien seurassa maistuu myös runsaan hedelmäinen, vaikkapa hieman makeuttakin sisältävä valkoviini.

Juustot ja jälkiruoat

Juustojen kanssa voi jatkaa pääruoan punaisella tai korkata kovien ja suolaisten juustojen seuraan jonkin tuhdimman punaviinin. Juustoille sopii myös makea viini, jolla voi jatkaa jälkiruoan pariin.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.