Kauden parhaat aperitiivit: 6 herkullista ruokahalun herättäjää
Aperitiivien tavoite on nostattaa vesi kielelle ja herätellä ruokahalua. Ruokailun klassinen aloittaja on kuohuviini, mutta ruokahalua herättelevä juoma voi olla myös paljon muuta. Usein viinien ronski hedelmähapokkuus tai katkeroiden kitkeryys nostavat tyylikkäästi veden kielelle. Tässä muutama aperitiivi juhlakauteen.
Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.
Euroopan viinikriisiin on tulossa helpotusta, jos EU-komissio saa ehdotuksensa läpi. Komissio ehdottaa maanosan viinintuotantoon sekä tukia että löysennyksiä lainsäädäntöön.