Talviviini vailla vertaa: kolme herkullista amaronea

Amarone on italialainen punaviini, joka on hieman yllättäen yleisempi ulkomailla kuin Italiassa. Amarone on täyteläinen ja mausteinen talviviini – tässä kolme suositusta!

29.11.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Amarone
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Amaronea varten rypäleet poimitaan ja niitä kuivatetaan 3–4 kuukautta säädösten mukaan vähintään sadonkorjuun jälkeiseen joulukuuhun saakka. Kuivatuksessa noin kolmasosa rypäleiden sisältämästä vedestä haihtuu pois. Kuivatus saa aikaan myös viinin aromien, sokereiden ja happojen tiivistymistä.

Kun kuivatuksen jälkeen näistä hieman rusinoituneista rypäleistä valmistetaan viiniä, on tuloksena tuhdimpaa, täyteläisempää, voimakkaampaa ja mausteisempaa viiniä. Nauti amaronea tummien liha- ja riistaruokien sekä kovien, suolaisten juustojen kanssa.

Intensiivinen ja paahteinen

Muheva ja lämminhenkinen

Monivivahteinen ja erittäin täyteläinen

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.