viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mausteinen Grüner ja kurpitsagnocchit ruskistetulla voilla

42 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini

Tämän viikon viinivinkki tuoksuu ja maistuu syksyltä! Hedelmäinen ja mausteinen, itävaltalainen grüner veltliner ja sesongin kurpitsasta valmistetut gnocchit ovat syysruokaa parhaimmillaan. Ryhdikäs, omenan ja persikan aromeita pursuava valkoviini nostaa salvialla maustetun ja ruskistetulla voilla kruunatun annoksen uudelle tasolle.

Alkon tuotesivu

Kurpitsagnocchit ja ruskistettu voikastike

Kurpitsagnocchit ja ruskistettu voi

Ainekset:
noin 500 g kurpitsaa (3 dl kurpitsasosetta)
1 rkl öljyä
2 jauhoista perunaa (keskikoko)
vettä (perunoiden keittämiseen)
1 keltuainen
noin 3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl raastettua parmesaania
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Salvia-voikastike:
100 g voita
noin 10 salvianlehteä
1/2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
vettä ja suolaa gnocchien keittämiseen
öljyä gnocchien paistamiseen
raastettua parmesaania

Valmistusohje:
1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Lohko ja kuori kurpitsa.
2. Pane lohkot uunipellille, sipaise öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 25 minuuttia.
3. Kuori, keitä perunat. Survo kypsät perunat.
4. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai survimella ja ota kulhoon 3 dl sosetta gnoccheja varten.
5. Lisää kurpitsasoseen joukkoon perunasurvos ja anna jäähtyä.
6. Lisää kurpitsasoseeseen keltuainen, parmesaani, mausteet sekä sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, juuri ja juuri muovailtava taikina. Sekoita mahdollisimman vähän, älä vaivaa taikinaa.
7. Ota noin kolmannes taikinasta kerrallaan hyvin jauhotetulle työpöydälle. Pyörittele pala tangoksi kevyin liikkein. Leikkaa tanko terävällä veitsellä parin sentin paloiksi. Jatka, kunnes koko taikina on leivottu gnoccheiksi.
8. Keitä gnocchit useassa erässä runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaa. Nosta pois reikäkauhalla.
9. Valmista kastike. Paahda voi kasarissa vaalean pähkinän ruskeaksi. Lisää salvianlehdet ja kuumenna hetki. Mausta voi sitruunalla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.
10. Paista kurpitsagnoccheja ennen tarjoamista öljyssä pannulla sen verran, että niihin tulee kaunis ruskea pinta.
11. Annostele kurpitsagnocchit kuumennetuille lautasille ja lusikoi päälle salvia-voikastiketta. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punaviini -hopeamitalisti ja pähkinäinen sienirisotto

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2018

Punaviini Casablanca
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä