Kesän parhaat kalaviinit TOP 7

Kesä ja kalat kuuluvat tiiviisti yhteen. Valitse kalapöytään sopiva viini näillä parilla vinkillä. Ei muuta kuin kalakaupoille tai ongelle!

01.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

TOP 7 kalaviinit
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Kypsennetyt valkolihaiset kalat

Vaalealihaiset kalat ovat maultaan herkkiä ja kevyitä. Suosittelemme niille kevyempiä ja puhdaspiirteisiä valkoviinejä, joissa ei ole tammitynnyrikypsytyksen tuomaa karvautta. Jos kalojen lisukkeet tai kastikkeet ovat voimakkaita, lähde valitsemaan viiniä aterian voimakkaimman elementin kautta.

Kypsennetyt punalihaiset kalat

Rasvaisempien, punalihaisten kalojen seuraansuosittelemme joko tuntuvan särmikkäitä, hapokkaampia ja rotevia sekä tammettomia, kuivia valkoviinejä tai vaihtoehtoisesti juuri tammitynnyreissä kypsyneitä, leveitä, kermaisia, pähkinäisiä ja makean mausteisia, suutuntumaltaan raskaampia valkoviinejä.

Graavatut kalat

Graavatut kalat ovat aromeiltaan varsin puhdaspiirteisiä, vaikkakin kevyesti tai voimakkaammin suolattuja. Suosittelemme kevyitä tai keskitäyteläisiä, kuivia ja puolikuivia valkoviinejä.

Savustetut kalat

Savustus ja hiillostus tuovat kaloihin tiiviin aromikkuuden, joten viineiltäkin vaaditaan intensiivisempää luonnetta, etteivät ne jää ruoan jalkoihin. Savustuksen ja hiillostuksen tuoman karvaan maun vuoksi reilusti tammikypsytettyjä viinejä kannattaa välttää. Runsaat, puhdaspiirteisen hedelmäiset ja aromikkaat viinit ovat oiva valinta. Aromikkaalle ruoalle aromikasta viiniä.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.