viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Soave on kalaruokien kaveri
Top-viinit

Soave on kalaruokien kaveri – Lisää ostoskoriisi ainakin nämä viinit

13.04.2021 Viinilehden toimitus

Soave-viinejä on erityylisiä ja monen laatuisia, kaikille löytyy kuitenkin maistuva ruokapari merenelävistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Italian Veneto tunnetaan paitsi punaisista Valpolicellan viineistä ja kuohuvasta proseccosta mutta myös valkoisesta soavesta. Soavella on kaksijakoinen maine: on huikeita, lajikkeiden aromeja ja maaperän ominaispiirteitä tarjoilevia palstaviinejä mutta myös bulkkiviiniä, jota valmistettaessa määrä korvaa toisinaan laadun.

Soaven päälajikkeena tulee käyttää Garganegaa, jonka kotipaikka on Pohjois-Italian Veneto. Kunnianhimoisimmat soavet valmistetaan usein pelkästään Garganegasta. Soaveen saa alueen säädösten mukaan sekoittaa myös muutamia muita lajikkeita, kuten Chardonnayta ja Trebbiano di Soavea, joka tunnetaan myös Verdicchiona.

Soave on monikäyttöinen ruokaviini, sillä se voi olla monen tyylistä ja erilaisille ruoille voi valita sopivimman. Normaaliaikaan poimituista rypäleistä valmistuu puhdaspiirteisiä, aromeiltaan hillittyjä soave-viinejä, jotka soveltuvat herkkäaromisillekin ruoille. Kun rypäleiden annetaan kypsyä pitkään, on tuloksena tiivishenkisempiä, intensiivisemmän hedelmäisiä ja luonteikkaampia, runsaammille ruoille sopivia viinejä. Jos runsashedelmäinen soave pääsee vielä tammitynnyriin, lisääntyvät sen yhdistämismahdollisuudet ruokiin entisestään.

Soave

Lajikkeet: Garganega, myös mm. Trebbiano di Soave (Verdicchio) ja Chardonnay

Aromit: Omena, päärynä, sitrushedelmät, manteli, yrtit, kukkaisuus ja appelsiininkuori. Tammitetuissa paahteisuus ja pähkinät.

Tyyli: Kevyistä ja hillityn aromaattisista runsaan hedelmäisiin ja paahteisen mausteisiin kuiviin valkoviineihin. Myös makeita.

Ikääntyminen: Juo kevyet ja raikkaat nuorena. Runsaammat ja tammitetut monipuolistuvat muutaman vuoden varastoinnilla. Makeat kestävät pitkää varastointia.

Suosi: Kevyemmät salaateille ja aperitiiveiksi – myös äyriäisille ja vaalealihaisille kaloille. Runsaammat ja tammitetut viinit pastan, punalihaisten kalaruokien ja selkeiden vaaleiden liharuokien seuraan.

Lisää ostoskoriisi ainakin nämä viinit:

Pieropan Soave Classico 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
16,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Pra' Otto 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Dal Cero Vigneto Runcata 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
24,99 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

 

 

Lue lisää

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä